Bakkers met een Visie
 
     
    Historie
 
     
    Missie
 
      Producten
 
      Seizoensproducten
 
      Certificering
 
      Nieuws
 
      Who is Who
 
      Fotoboek
 
      Contact / Route
 
      Links
 
      Vacatures
 
 
  Nieuws  
 


21-11-2017 International Food Standard (IFS) certificaat op hoger niveau behaald door De Verwenbakker.

In 2017 heeft de certificatie instelling ISACert B.V. uit Ede De Verwenbakker IFS gecertificeerd voor de productcategorie(ën) "produceren, snijden en verpakken in plastic zakken van brood en bake-off producten en gefrituurde brood en banketartikelen" op hoger niveau. Met het certificaat voldoet De Verwenbakker aan de hoogste eisen van de International Food Standard. Met een score van 95.55% laat De Verwenbakker zien continu bezig te zijn naar kwaliteits- verbetering in product en proces. Een resultaat waar De Verwenbakker trots op is.07-11-2017 De Verwenbakker heeft ook dit jaar weer het BIO certificaat behaald.

Een product is biologisch (Bio/Eko) als de hele keten gecertificeerd is volgens de geldende regelgeving. Bij de productie wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met mens, dier en milieu, zonder het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest. Stichting Skal is de controle organisatie voor biologische producten in Nederland. Skal zet zich in voor aantoonbare betrouwbaarheid voor biologische producten. Door het afgeven van een Bio certificaat wordt de certificering aantoonbaar. Met dit certificaat kan De Verwenbakker aantonen dat de geleverde biologische producten conform de geldende regelgeving worden verhandeld.28-09-2016 Unannounced IFS Food Check.

Ook dit jaar heeft De Verwenbakker zich aangemeld voor de "Unannounced IFS Food Checks". Het doel van de onaangekondigde audit is controleren of het bedrijf in de dagelijkse werkzaamheden handelt conform de opgestelde procedures, welke uitgebreid beoordeeld worden tijdens de reguliere IFS audit. Het gaat om die procedures die zorgen voor een hoog hygiëne niveau en een voedselveilig product van hoge kwaliteit. In 2016 kunnen we wederom met trots melden dat het resultaat "passed" is.08-07-2016 De Verwenbakker heeft ook dit jaar weer het BIO certificaat behaald.

Een product is biologisch (Bio/Eko) als de hele keten gecertificeerd is volgens de geldende regelgeving. Bij de productie wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met mens, dier en milieu, zonder het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest. Stichting Skal is de controle organisatie voor biologische producten in Nederland. Skal zet zich in voor aantoonbare betrouwbaarheid voor biologische producten. Door het afgeven van een Bio certificaat wordt de certificering aantoonbaar. Met dit certificaat kan De Verwenbakker aantonen dat de geleverde biologische producten conform de geldende regelgeving worden verhandeld.03-12-2015 De Verwenbakker RSPO gecertificeerd.

In november 2015 heeft De Verwenbakker de RSPO audit succesvol afgerond, waardoor we nu de trotse bezitter zijn van het RSPO certificaat. Door het behalen van het RSPO certificaat geven wij onze klanten de mogelijkheid om producten te kopen met  duurzaam geproduceerde palmolie. Producten met palmolie die op een sociale en milieu-verantwoorde manier zijn geproduceerd. Voor De Verwenbakker weer een stapje verder in het maatschappelijk verantwoord ondernemen.28-09-2015 Unannounced IFS Food Check

De Verwenbakker heeft zich ook in 2015 aangemeld voor de ‘’Unannounced IFS Food Checks’’. Het doel van de onaangekondigde audit is controleren of het bedrijf in de dagelijkse werkzaamheden handelt conform de opgestelde procedures, welke uitgebreid beoordeeld worden tijdens de reguliere IFS audit. Het gaat om die procedures die zorgen voor een hoog hygiëne niveau en een voedselveilig product van hoge kwaliteit.
In 2015 kunnen we wederom met trots melden dat het resultaat “passed” is.12-03-2015: De Verwenbakker Skal gecertificeerd.

Een product is biologisch (Bio/Eko) als de hele keten gecertificeerd is volgens de geldende regelgeving. Bij de productie wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met mens, dier en milieu, zonder het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest. Stichting Skal is de controle organisatie voor biologische producten in Nederland. Skal zet zich in voor aantoonbare betrouwbaarheid voor biologische producten. Door het afgeven van een Bio certificaat wordt de certificering aantoonbaar. De Verwenbakker is sinds maart 2015 in het bezit van het Bio certificaat. Met dit certificaat kan De Verwenbakker aantonen dat de geleverde biologische producten conform de geldende regelgeving worden verhandeld.
09-03-2015: International Food Standard (IFS) certificaat op hoger niveau behaald door De Verwenbakker.

De certificatie instelling ISACert B.V. uit Ede heeft De Verwenbakker in 2015 weer IFS gecertificeerd voor de productcategorie(ën) “Produceren, snijden en verpakken van brood, bake-off producten, gefrituurde brood- en banketartikelen, hetgeen verpakt wordt in plastic zakken en/of kartonnen dozen” Hiermee voldoet de Verwenbakker aan de hoogste eisen van de International Food Standard. Met een score van 98,63% (in 2014 98,51) laat De Verwenbakker zien continu bezig te zijn met kwaliteitsverbetering van product en proces met als resultaat een hogere score ten opzichte van 2014.

18-11-2014: De Verwenbakker eerste bakkerij met Lean and Green Logistics Award

Op 4 november nam Hans Derckx, Logistiek Manager van De Verwenbakker uit Neer, in het STC in Rotterdam de Lean and Green Logistics Award in ontvangst.

Lean and Green is een stimuleringsprogramma voor bedrijven en overheid dat wordt uitgevoerd door Connekt. Het stimuleert organisaties om te groeien naar een hoger duurzaamheidniveau, door maatregelen te nemen die niet alleen kostenbesparingen opleveren, maar gelijktijdig milieubelasting reduceren. Als een organisatie met een plan van aanpak kan aantonen dat zij 20% CO2-reductie kan behalen in vijf jaar tijd, komt zij in aanmerking voor de Lean and Green Award.

De Verwenbakker is een industriële bakkerij met als belangrijkste klant Sligro Food Group. Dagelijks brengen 17 vrachtwagencombinaties dagverse bakkerijproducten naar de EMTÉ supermarkten, de Sligro zelfbedieningsgroothandels en de DC’s van de Sligro bezorgservice. Sligro Food Group behaalde de Lean and Green Logistics Award op 12 april 2012. Wilco Jansen, woordvoerder van Sligro Food Group: ”Wij zijn erg blij met deze ontwikkeling! Hiermee draagt De Verwenbakker wezenlijk bij aan het verduurzamen van onze ‘broodketen’. Een mooi voorbeeld van ‘samen sterk’.

23-10-2014: Unannounced IFS Food Check

Sinds januari 2014 heeft IFS Management GmbH een nieuw programma geïntroduceerd, namelijk de "Unannounced IFS Food Checks". Het doel van de onaangekondigde audit is controleren of het bedrijf in de dagelijkse werkzaamheden handelt conform de opgestelde procedures, welke uitgebreid beoordeeld worden tijdens de reguliere IFS audit. Het gaat om die procedures die zorgen voor een hoog hygiëne niveau en een voedselveilig product van hoge kwaliteit.

De Verwenbakker heeft zich aangemeld voor dit programma en heeft in oktober haar eerste unannounced IFS Food Check gehad. Met trots kunnen we melden dat het resultaat “passed” is.

07-07-2014: De Verwenbakker in de Fabulous 40

Ook dit jaar is De Verwenbakker erin geslaagd om in de BlueMind Fabulous 40 lijst terecht te komen. De BlueMind Fabulous 40 2014 is een lijst met de 40 snelst groeiende bedrijven in de producerende en verwerkende Food & Drink sector in Nederland. Dit jaar staat De Verwenbakker genoteerd op een keurige 13de plaats in de lijst, vorig jaar 2013 was dit een 6de plaats. Weliswaar iets terug gezakt in de lijst maar voor De Verwenbakker nog steeds een plek om trots op te zijn.

18-03-2014: International Food Standard (IFS) certificaat op hoger niveau behaald door De Verwenbakker.

In 2014 heeft de certificatie instelling ISACert B.V. uit Ede De Verwenbakker IFS gecertificeerd voor de productcategorie(ën) "produceren, snijden en verpakken in plastic zakken van brood en bake-off producten en gefrituurde brood en banketartikelen" op hoger niveau. Met het certificaat voldoet De Verwenbakker aan de hoogste eisen van de International Food Standard. Met een score van 98.51% (in 2013 98.26%) laat De Verwenbakker zien continu bezig te zijn naar kwaliteitsverbetering in product en proces met als resultaat een hogere score ten op zichtte van 2013. Een resultaat waar De Verwenbakker trots op is.


1 November 2013: De Verwenbakker 'Duurzaam op de Weg'

De Verwenbakker heeft het certificaat ‘Duurzaam op de Weg’ ontvangen van Profile Tyrecenter Truckcenter Truck Europe en Profile Tyrecenter Beerkens te Helden. De Verwenbakker heeft zich hiermee aan de hoge eisen voor duurzaam bandenbeleid kunnen conformeren. Met dit certificaat laat De Verwenbakker zien zich in te zetten voor een milieuvriendelijker en groener wegtransport. Het doel van 'Duurzaam op de Weg' is om maximale brandstof- CO2 reductie te realiseren. De Verwenbakker is hier met succes in geslaagd.


22 Oktober 2013: De Verwenbakker wederom genomineerd voor FD Gazellen Awards 2013.

Voor de tiende keer op rij reikt Het Financiële Dagblad in 2013 de FD Gazellen Awards uit aan de snelst groeiende ondernemingen van Nederland. De Verwenbakker is in 2013 genomineerd voor de FD gazellen Award, in 2011 eindigde De Verwenbakker op de 3de plaats. Alle bedrijven die over de boekjaren 2010, 2011 en 2012 een omzetgroei van ten minste 20% lieten zien, komen in aanmerking voor een FD Gazelle Award. De snelste groeiers per omzetklasse en provincie worden beloond met de Gouden FD Gazellen.

In de maanden November en December vinden de prijsuitreikingen plaats en zal De Verwenbakker weten of er net zoals in 2011 een FD Gazellen Award gewonnen wordt.


16 September 2013: De Verwenbakker op de 6de plaats bij de BlueMind Fabulous 40 2013.

De BlueMind Fabulous 40 2013 is een lijst met de 40 snelst groeiende bedrijven in de producerende en verwerkende Food & Drink sector in Nederland. Het onderzoek wordt in het voorjaar gepubliceerd in samenwerking met Foodmagazine en Elsevier. De Verwenbakker staat op de 6de plaats in de lijst, een resultaat waar De Verwenbakker trots op is.
12 September 2013: De Verwenbakker feliciteert EMTÉ met de beste broodafdeling van Nederland.

De Verwenbakker feliciteert EMTÉ supermarkten met het behalen van de titel 'Beste broodafdeling brood en banket van Nederland'. In het versrapport 2013 wat is uitgevoerd door GFK blijft de bakkerijafdeling met een gemiddelde score van 7,45 de andere supermarkten in Nederland voor.
April 2013: De Verwenbakker gecertificeerd voor hygiënecode brood-en banketbakkerij

De certificatie instelling ISACert B.V. uit Ede heeft De Verwenbakker in 2013 weer gecertificeerd voor de hygiënecode voor de brood- en banketbakkerij waarin de volgende producten en processen zijn beoordeeld: "Het bereiden, verpakken, vervoeren van brood, bake off producten en gefrituurde broodartikelen ". De Inspectie die is uitgevoerd is beoordeeld met het resultaat "zeer goed". Voor De Verwenbakker is dit een bevestiging naar de continue kwaliteitsverbeteringen waarin hygiëne ook een belangrijke rol speelt.Maart 2013 : International Food Standard (IFS) certificaat op hoger niveau door De Verwenbakker behaald

De certificatie instelling ISACert B.V. uit Ede heeft De Verwenbakker ook in 2013 weer IFS gecertificeerd voor de productcategorie(ën) "produceren, snijden en verpakken in plastic zakken van brood en bake-off producten en gefrituurde brood en banketartikelen" op hoger niveau. Waarop De Verwenbakker voldoet aan de hoogste eisen van de International Food Standard. Met een score van 98,26% is dit certificaat een bevestiging van het succes voor De Verwenbakker naar een continue kwaliteitsverbetering in product en proces.


Uitreiking beker oliebollencompetitie 2012

Dit jaar hebben de EMTÉ winkels en Sligro ZB vestigingen weer hun uiterste best gedaan om zoveel mogelijk klanten te laten genieten van de lekkerste oliebollen. Met mooie displays en proeverijen werden de klanten verrast in de winkels en vestigingen. EMTÉ Tiel (Nieuwe Tielseweg) is voor het 2e jaar opeenvolgend winnaar geworden van de oliebollencompetitie. De beker binnen Sligro ZB is gewonnen door Sligro Arnhem. De Verwenbakker feliciteert de winnaars met deze knappe prestatie en reikt de bekers aan de winnaars uit.Nu ook voortaan Berlinerbollen en Nonnevotten

De Verwenbakker heeft de productie overgenomen van Léoma. Léoma staat bekend voor zijn frituurgebak zoals berlinerbollen en nonnevotten. Deze worden gemaakt op basis van het traditionele, maar ook het originele recept uit het diepe Duitsland. Hoogwaardige producten tegen scherpe prijzen.De Verwenbakker "Erkend leerbedrijf"

De Verwenbakker is benoemd tot erkend leerbedrijf op het vakgebied van 'financieel administratief medewerker (niveau 3)'. Met deze benoeming laten we zien dat kwaliteit op de administratie belangrijk is in de branche en dat er wordt geïnvesteerd in de toekomst van jongeren.De Verwenbakker bestaat 25 jaar

26 oktober 2012 staat helemaal in het teken van het 25-jarig bestaan van De Verwenbakker. Met een mooi versierde entree worden de gasten ontvangen. Natuurlijk willen wij deze mooie dag vieren met onze klanten. Daarom trakteren wij op een heerlijke slagroomtaart.

September 2012: De Verwenbakker trakteert EMTÉ op gepaste wijze

De Verwenbakker feliciteert EMTÉ supermarkten met het behalen van de titel 'Klantvriendelijkste supermarkt van Nederland'.

In het landelijke onderzoek van MarketResponse blijft de Sligro-formule met een score van 8,23 andere Nederlandse supermarkten voor.

April 2012: International Food Standard (IFS) certificaat op hoger niveau door De Verwenbakker behaald.

De certificatie instelling ISACert B.V. uit Ede heeft De Verwenbakker ook in 2012 weer IFS gecertificeerd voor de productcategorie(ën) “produceren, snijden en verpakken in plastic zakken van brood en bake-off producten en gefrituurd brood en banketartikelen” op hoger niveau. Waarop De Verwenbakker voldoet aan de hoogste eisen van de International Food Standard. Dit certificaat is een bevestiging van het succes voor De Verwenbakker naar een continue kwaliteitsverbetering in product en proces.


Maart 2012: Nieuw wagenpark compleet bij De Verwenbakker

In de vloot van De Verwenbakker moesten veertien van de zestien voertuigen vervangen worden. Men koos voor MAN vanwege de professionele uitstraling die past bij de uitstraling van De Verwenbakker en de professionaliteit van de bakkerij. Zo zorgt De Verwenbakker dat dagverse broodproducten in woongebieden probleemloos gedistribueerd worden zonder geluidsoverlast. MAN garandeert een perfecte service door het goede dealernetwerk, zo komt de levering aan onze klanten nooit in gevaar. De eerste ervaringen van de chauffeurs zijn zeer positief en de brandstofcijfers zijn zonder meer keurig te noemen.

Fraai gezicht
Het oog moet ook wat hebben daarom zijn de trucks allen in wit uitgevoerd en hebben ze een imposante reclame-uiting aan de zijkanten. Het is een en al brood wat het uitstraalt. De constructie is van hoge kwaliteit. Lift en vloeren zijn geluid gedempt en voldoen aan de PIEK norm. Vanaf nu kunnen de klanten er op vertrouwen dat hun producten keurig op tijd en in stijl bezorgd worden!

Maart 2012: De Verwenbakker behaalt wederom certificering

Ook dit jaar heeft De Verwenbakker weer met succes de certificering: Hygiënecode voor de Brood- en Banketbakkerij behaald. De certificering is uitgevoerd door ISACert B.V. Uit Wageningen. Met als resultaat de kwalificatie ‘Prima’.

Tevens is ook de GMP-Feed regeling voor Ambachtelijke Brood- en Banketbakkerijen van GMP+ International in Den Haag, uitgevoerd door ISACert B.V. gecertificeerd. Dit houdt in dat de kwaliteit van restproductie bestemd voor de diervoedersector geborgd is.

Februari 2012: Roel Verhoeven nieuwe accountmanager

Vanaf februari is het commerciële team van De Verwenbakker uitgebreid met Roel Verhoeven.

Roel heeft naast zijn HEAO studie jarenlange ervaring opgedaan binnen EMTÉ Supermarkten. Deze ervaring komt Roel nu goed van pas in zijn nieuwe uitdaging bij De Verwenbakker.

We zijn blij met Roel in ons commerciële team en wensen hem veel werkplezier in zijn nieuwe functie.

Januari 2012: De Verwenbakker verwelkomt Bernard Sterk als Operationeel Directeur

De Verwenbakker is verheugd om aan te kondigen dat Bernard Sterk per 1 januari 2012 in dienst is getreden als Operationeel Directeur.

Bernard Sterk heeft jarenlange ervaring in de bakkerijwereld. Zijn succesvolle carrière is hij gestart in diverse ambachtelijke bakkerijen. De laatste 15 jaar heeft Bernard gewerkt bij Bakkersland op diverse locaties waarbij hij veel ervaring heeft opgedaan met verschillende productgroepen.

Bij De Verwenbakker is het zijn voornaamste taak om de sterke omzetgroei in goede banen te leiden en het kwaliteitsniveau op het hoogste niveau te houden. Wij wensen Bernard veel succes en plezier in zijn nieuwe functie.

November 2011: Uitreiking FD Gazelle Awards

De Verwenbakker is tijdens de uitreiking van de FD Gazelle Awards, in het Theater De Parade in Den Bosch op 17 november 2011, op de 3e plaats geëindigd. Dit in de categorie van snelst groeiende bedrijven van € 3 mio tot € 30 mio in de provincie Limburg.
Voor meer informatie kijk op de website van FD Gazellen!

November 2011: Bakkers investeren in...Bakwagens!

‘Bakwagens’ heeft op zich niets te maken met ‘bakken’. Alleen het feit dat er een bak gemonteerd is op het onderstel verwijst naar deze naam. Bij de Verwenbakker ligt het nét even anders, daar heeft het álles te maken met bakken. Met maar liefst 7 MAN Bakwagens deed de Verwenbakker een broodnodige investering in transport. Natuurlijk ook om uw producten op duurzame wijze te vervoeren. De wagens hebben een zuinige motor zonder AD-Blue gebruik, wat zoveel betekent als: minder uitstoot van roetdeeltjes en stikstof. Daarnaast hebben ze een laadklep en laadvloer die voldoet aan de nieuwste geluidseisen. En tot slot hebben we ook aan de chauffeurs gedacht. Dat onze jongens voortaan bij u komen met een grote glimlach op hun gezicht zegt veel over het  rijcomfort en de uitgekiende cabine waar ze in werken. En nu...op weg!

November 2011: De Verwenbakker brengt sfeer in huis...

De avonden zijn weer lang en vooral gezellig. Lekker binnen zitten bij de haard, een spelletje doen of een wijntje drinken. Dat past precies bij het seizoen. Met de winterse feestdagen in aantocht zijn de bakkers van De Verwenbakker volop bezig om de lekkerste producten van het jaargetijde te maken. Ze maken lange dagen om u te voorzien van heerlijke oliebollen en appelbeignets. Dat ze dit doen met uitgekiende recepten kunnen we u verzekeren, immers de specialisten van De Verwenbakker eindigen telkens hoog op de lijst van beste bakkers. Het wordt genieten bij u aan tafel, dat staat vast...

De Verwenbakker wenst u alvast prettige feestdagen in een smakelijke ambiance!

   

Oktober 2011: De Verwenbakker genomineerd voor FD Gouden Gazelle Award

De Verwenbakker in Neer heeft een FD Gazellen Award 2011 gewonnen. De FD Gazellen Awards, een initiatief van o.a. Het Financieel Dagblad, Abn Amro en KPMG, worden jaarlijks uitgereikt aan de snelst groeiende ondernemingen in Nederland. De snelste groeiers per omzetklasse en provincie worden beloond met de Gouden FD Gazellen.

Om voor een FD Gazellen Award in aanmerking te komen moet de omzetgroei van een onderneming (in euro’s) over de afgelopen drie jaar minimaal 20% bedragen en de omzetgroei mag in die periode niet zijn onderbroken. Ook mag er geen negatief resultaat zijn geboekt over het laatste jaar.

Op donderdag 17 november vindt in Den Bosch één van de vier regionale bijeenkomsten plaats, waar bekend wordt gemaakt wat de snelst groeiende ondernemingen van de provincies Noord Brabant, Limburg en Zeeland zijn. Tijdens deze bijeenkomst zal bekend worden gemaakt of De Verwenbakker in haar omzetklasse de snelst groeiende onderneming van de provincie Limburg is en daarmee een FD Gouden Gazelle verdient.

Meer informatie over de FD Gazellen is te vinden op www.fd.nl/fdgazellen.

Maart 2011: 100ste EMTÉ supermarkt opent de deuren in Oostkapelle

Op 2 maart 2011 opende de 100ste EMTÉ supermarkt haar deuren in Oostkapelle.
Om dit te vieren trakteerde De Verwenbakker de medewerkers van Sligro en EMTÉ op het hoofdkantoor in Veghel op een grote slagroomtaart. Deze werd door de medewerkers met grote blijdschap en verbazing in ontvangst genomen. Naar horen zeggen hebben de dames en heren zich de taart heerlijk laten smaken.

Namens De Verwenbakker, alle medewerkers van Sligro en EMTÉ, van harte gefeliciteerd met de 100ste EMTÉ supermarkt.

Maart 2011: GMP-Feed Verklaring behaald

Op 23 februari 2011 is het certificaat ‘Hygiënecode voor Brood- en Banketbakkerij’ behaald. De volgende producten en processen zijn hierin beoordeeld: het bereiden, verpakken, vervoeren van brood, bake-off producten en gefrituurde broodartikelen. Bekijk hier het certifcaat.

Februari 2011: Hygiënecode en GMP certificaat door de Verwenbakker behaald

Het Nederlands Bakkerij Centrum heeft op 15 februari 2011 de Verwenbakker beoordeeld op hygiëne en GMP, volgens de hygiënecode voor de Brood- en Banketbakkerij. Als organisatie mogen we trots zijn op het behaalde resultaat. De hygiëne binnen De Verwenbakker werd beoordeeld met ZEER GOED. Dit is een compliment voor de hele organisatie die keihard werken om dit resultaat te behalen en te behouden en het bevestigd het succes voor De Verwenbakker naar een continu kwaliteitsverbetering in proces en product.

Bekijk hier de Hygiënecode

November 2010: Feestelijke opening Emté Bakkerij Opleidingscentrum

  

Klik op de foto voor een vergroting

Woensdag 8 september was het zover: het Emté Bakkerij Opleidingscentrum werd feestelijk geopend. Na weken van hard werken door medewerkers van Sligro en De Verwenbakker is het Opleidingscentrum nu eindelijk een feit.

In de voormalige ruimte van de bedrijfskantine is een heuse opleidingswinkel gebouwd. Hier zullen de komende jaren tientallen medewerkers van de bakkerijafdeling van de Emté winkels de fijne kneepjes van de Emté bakkerij worden bijgebracht.

De opening werd op een ludieke wijze begeleid door cabaretière Jetty Mathurin en werd middels een origineel ritueel verricht door Johan Pardoel (Directeur Food Retail Sligro Food Group) en Hans Hutten (Algemeen directeur De Verwenbakker).

November 2010: Nieuwe uitstraling vrachtauto’s De Verwenbakker

 

Klik op de foto voor een vergroting

Op 8 september is tijdens de feestelijke opening van het Emté Bakkerij Opleidingscentrum de nieuwe signing van de vrachtauto’s van de Verwenbakker onthuld. Nadat eerde dit jaar het logo en de huisstijl zijn vernieuwd, was het nu tijd het vrachtwagenpark een uitstraling te geven die recht doet aan de kwaliteit van het brood dat wordt vervoerd.

Vanaf nu zal in 12 maanden het bestaande wagenpark worden vervangen door 16 nieuwe vrachtauto’s. De Verwenbakker heeft hiervoor een contract afgesloten met MAN vrachtwagens in Maasbracht.

Juli 2010: Nieuwe tijden, nieuw logo


 
Oude logo
 
Nieuwe logo

Zoals u -zeker het laatste jaar- heeft gemerkt is er heel wat veranderd bij De Verwenbakker. De organisatie is geprofessionaliseerd en gereorganiseerd en de focus ligt nu waar deze moet liggen: op de productie van brood. Vanaf vorig jaar kiest De Verwenbakker voor een no-nonse aanpak, dit resulteert in een groeiende groep tevreden opdrachtgevers. Om te onderstrepen dat er een nieuwe aanpak is werd ook het logo van De Verwenbakker gerestyled. Er is gekozen voor een duidelijker communicatie van de naam die gevat is in een rood blok. Daarnaast is de bakker in het logo zijn taartje kwijtgeraakt, dit is vervangen door een knipbrood. Onze core business is immers brood. Binnenkort zal dit nieuwe geregistreerde logo met trots gepresenteerd worden op al onze communicatiemiddelen. Fris, nieuw en duidelijk: dat is waar De Verwenbakker nieuwe stijl voor staat!

Mei 2010 - Nieuwe frituurlijn in gebruik genomen bij De Verwenbakker

Voor de productie van onder andere Oliebollen en Nonnevotten heeft De Verwenbakker onlangs een nieuwe frituurlijn in gebruik genomen. De Verwenbakkers hebben een speciale interne opleiding gevolgd en beheersen de nieuwe lijn tot in de finesse. De productontwikkelaars deden uitgebreide testen met diverse recepten alvorens de lijn in gebruik te nemen.

De lijn heeft een hoge capaciteit. Al onze producten hebben een perfecte vorm en smaak. Met uitgekiende grondstoffen en een juist kneedproces ontwikkelt het oliebolbeslag via een gecontroleerd rijsproces tot een hoogwaardig oliebolbeslag. Na het rijsproces wordt van het oliebolbeslag een mooie goudgele / bruine oliebol gecreëerd. Zo wordt het gehele productietraject beheerst en zijn de producten lekker van smaak met een goede bite en... precies gaar!

Na het bakken worden onze producten direct naar de afnemers gebracht en niet in de diepvries bewaard. Producten kunnen gevuld of ongevuld vervaardigd worden. De Verwenbakker maakt het product dat u wenst!

Mei 2010 - De Verwenbakker in top Tien Nonnevotten bakkers!

Al vanaf 2001 wordt in Limburg de wedstrijd Nonnevotten bakken gehouden. Dit jaar werd ook door De Verwenbakker deelgenomen met nonnevotten uit eigen productie. De jury noemt in een eerste test het product van De Verwenbakker een ‘Volle Beauty’. Uiteraard is dit te danken aan de kennis van onze bakkers. Maar ook het gebruik van speciale grondstoffen speelde een rol. Onze ingrediënten bevatten bijvoorbeeld meer eiwit dan andere, dat betaalt zich terug in een lekkerder en minder vet product.

De vakkundige keurmeesters beoordeelden de nonnevot van De Verwenbakker uiteindelijk met een keurige 7e plaats. Op een spelersveld van 24 professionele topbakkers is dit een bijzondere eervolle vermelding. De Verwenbakker is dan ook trots op dit resultaat en streeft komend jaar naar een plaats in de top 3!

Voor het volledige krantenbericht over de wedstrijd bekijk deze pdf.

Mei 2010 - International Food Standard (IFS) certificaat op hoger niveau door De Verwenbakker behaald

De certificatie instelling ISACert BV uit Ede certificeerde De Verwenbakker voor de productcategorie(en) ‘produceren en verpakken van brood, bake-off producten, gefrituurd brood en banketartikelen’. De Verwenbakker behaalde met vlag en wimpel dit certificaat dat voldoet aan de hoogste eisen van de International Food Standard (IFS). Dit certificaat is een bevestiging van het succes voor De Verwenbakker naar een continu kwaliteitsverbetering in proces en product.

Nieuwsarchief:

- Archief: Hans Hutten nieuwe algemeen directeur bij De Verwenbakker